Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi përdoruesin Eagleal/Projekte/Bio. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

 • Përmbajuni temës!
 • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.

Projekti Biografi i Eagleal - Mbledhja dhe funksionet

Faqja e projektit "Biografi" | Stampa e përdorur | Wikipedia:Projekti Biografi

Kjo stampe eshte per Biografi gjenerale: per ata qe bejne me shume se nje aktivitet (ku nuk mund te peredoret shume stampa infobox), etj.
Mjafton te permbushtni keto fushat poshte, dhe asgje tjeter. Kategorit dhe gjerat e tjera do shtohen automatikisht.

Me mbas krijoni artikullin, duke u mbeshtetur te skeleti i meparshem (biografi, Filmografi (per aktoret), diskografi (per kengetaret), bibiografi (per shkrimtaret), shiko edhe, Referenca, Lidhje te jashtme, etj).

Ne kete menyre ju do te krijoni nje artikull biografie perfekt (gjithnje duke u mbeshtetur te rregullat e Wikipedisë dhe te Wikipedisë në Shqip).


Këto janë funksionet kryesorë të këtij projekti:

 • Automatim dhe formatim i Textit Fillimore së një artikulli.
 • Automatim i kategorive, nuk ka më nevojë që ju ti shtoni kategorit kryesore pasi e bën vetë.
 • Infobox, për artikullin e automatizuar.

Të tjera (detaje):

 • Veprim sipas seksit së personit (F/M, mjafton të mbushësh komandën)
 • Kompletim automatik i numërit së emrave (person -> personat).
 • Veprim sipas kohës së foljes (nëqoftë se ka vdekut=ishte / në qoftë se jo=është).


Projekti Biografi i Eagleal - Përdorimi

Si fillim kopioni këtë text në fillim të artikullit dhe mbusheni.

Komandët e stampës:

{{Bio
 |mod =   <!--( "full" ,stampa complete |ose| "lëre bosh/box", mos e vere fare per Infoboxin vetem )-->
 |Foto = 
 |Emri = 
 |Mbiemri = 
 |Titulli = 
 |Shqiptimi = 
 |Seksi =        <!--(E rëndësishme: M/F)-->
 |VëndiLindjes = 
 |DitaMuajiLindjes = 
 |VitiLindjes = 
 |VëndiVdekjes =
 |DitaMuajiVdekjes = 
 |VitiVdekjes = 
 |Aktiviteti =      <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Aktiviteti2 =     <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Aktiviteti3 =     <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |AktivitetiTjetër =   <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Nënshtetësia =     <!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |FaqjaWeb = 
}}

<!--Ne qofte se do vetem infoboxin vendos "mod=box" ose mos e vendos fare komanden "mod="-->


Vetëm Infoboxi - Biobox

Për infoboxin e stampës vetëm, mjafton vetëm të mbushni këto fusha:

Komandët e stampës:

{{Bio
 |mod = box  <!--( "mos e vi fare mod / lëre bosh / box")-->
 |Foto= 
 |Emri = 
 |Mbiemri = 
 |EmriPlotë = 
 |EmriTjetër =      <!--(shmb. Pseudonimi)-->
 |Titulli = 
 |Seksi =        <!--(E rëndësishme: M/F)-->
 |VëndiLindjes = 
 |DitaMuajiLindjes = 
 |VitiLindjes = 
 |VëndiVdekjes =
 |DitaMuajiVdekjes = 
 |VitiVdekjes = 
 |Aktiviteti =      <!-- (gjinija mashkullore/numri njëjës)--><!--(Arkeolog, Historian, Këngëtar, ...)-->
 |Aktiviteti2 =     <!-- (gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |Aktiviteti3 =     <!-- (gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |AktivitetiTjetër =   <!-- [[Historiani|Historian]], [[Arkeologu|Arkeolog]]-->
 |Nënshtetësia =     <!-- [[Shqipëria|Shqiptar]], [[Kosova|Kosovar]]--><!--(gjinija mashkullore/numri njëjës)-->
 |FaqjaWeb =       <!-- www.shembull.al  -+
 |FaqjaWeb2 =         www.shembull.al   | Vetem faqet zyrtare
 |FaqjaWeb3 =         www.shembull.al  -+           -->
}}

<!--Ne qofte se do vetem infoboxin vendos "mod=box" ose mos e vendos fare komanden "mod="-->
Shpjegime në mbushjen e fushave:
{{Bio

 |mod = full<!-- ose box-->

 |Foto= Filan Fisteku.png

 |Titulli = Filan Fisteku ne Vlore !Vini Re!: Titulli i fotografisë.

 |Emri = Filan

 |EmriDytë = Koti

 |EmriTretë = Ploti

 |Mbiemri = Fisteku

 |Shqiptimi = Filàn Fistëku

 |KomentEmri = pseudonim i Pinko Panko Trinko Kinko

 |Seksi = M

 |VëndiLindjes = [[Tiranë]]     ![[Tiranë]]

 |DitaMuajiLindjes = 1 Janar

 |VitiLindjes = 1989

 |VëndiVdekjes = [[laka]]      ![[Laka]]

 |DitaMuajiVdekjes = 1 janar

 |VitiVdekjes = 1989

 |Aktiviteti = këngëtar       !Vini Re!: Aktiviteti në numër njëjës
                  [Këngëtar, jo, Këngëtarë] Gjinia Mashkullore
 |Aktiviteti2 = shkrimtar

 |Aktiviteti3 = aktor

 |Aktiviteti tjetër = 

 |Zhanri = komedi/muzik       !Mos e përdorni! Nuk funksionon mirë për tani!

 |Nënshtetësia = Shqipëtar     !Vini Re!: Nënshtetësia në numër njëjës
                  [Shqipëtar, jo, Shqipëtarë]  
  
 |FaqjaWeb = www.filanfisteku.org  !Vini Re!: Website pa "http://"
                  [www.shembull.com, jo , http://www.she...]
}}
Formulari për të mbushur:
{{Biobox
 |Foto= 
 |Titulli = 
 |Emri = 
 |EmriDytë = 
 |EmriTretë = 
 |Mbiemri = 
 |Shqiptimi = 
 |KomentEmri = 
 |Seksi = 
 |VëndiLindjes = 
 |DitaMuajiLindjes = 
 |VitiLindjes = 
 |VëndiVdekjes = 
 |DitaMuajiVdekjes =
 |VitiVdekjes = 
 |Aktiviteti = 
 |Aktiviteti2 = 
 |Aktiviteti3 = 
 |AktivitetiTjetër = 
 |Nënshtetësia = 
 |FaqjaWeb = 
}}

Me mbas krijoni artikullin, duke u mbeshtetur te skeleti i meparshem (biografi, Filmografi (per aktoret), diskografi (per kengetaret), bibiografi (per shkrimtaret), shiko edhe, Referenca, Lidhje te jashtme, etj).

Ne kete menyre ju do te krijoni nje artikull biografie perfekt (gjithnje duke u mbeshtetur te rregullat e Wikipedisë dhe te Wikipedisë në Shqip).

Shëmbullin e gjëni te faqja e mëparshme (këtu).

Projekti Biografi i Eagleal - Diskutimet

alEagle
Meant to be Albanian.
Ndodheni në Eagleal/Projekte/Bio
Të tjera

Vëndi Web
aleagle.altervista.org
AlbaniaBack::Beta

Legacy

Contents

Arkivat e disktumit
Return to the user page of "Eagleal/Projekte/Bio".