Partia e Punëtorëve të Kurdistanit

Partia e Punëtorëve të Kurdistanit (kurdisht: Partiya Karkerên Kurdistane), tani gjithashtu njohur si KADEK dhe Kongra-Gel, është një grupim i armatosur i cili thotë që qëllim i tij është një shtet i pavarur për Kurdët (Kurdistani) me territore i Turqisë juglindore, i Irakut verilindore, i Sirisë verilindore dhe i Iranit veriperëndimore. Themelimi ideologjik i këtij grupimit është marksizëm revolucionar dhe nacionalizëm kurd. Partia themelohej nga Abdullah Oxhalan.

Stampa

Shiko dhe këtëRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

  • [1] (faqe interneti zyrtare)