Anët e horizontit
Veriperëndimi Veriu Verilindja
Perëndimi Kompass Lindja
Jugperëndimi Jugu Juglindja

Perëndim është një emër, mbiemër, ose ndajfolje që tregon drejtim në gjeografi.

Perëndimi është një nga katër anët e horizontit ose treguesit busull. Ajo është e kundërta e lindjes dhe kundrejt me veriun dhe jugun. Nga konventa, e majta e një harte (gjeografi) është perëndimi.

Për të shkuar në perëndim duhet përdorur një busull për navigacion, duke e ngritur për një kënd prej 270°.

Perëndimi është drejtim i kundërt që me rrotullimin e tokës, dhe për këtë arsye, në përgjithësi është drejtim, drejt të cilit Dielli perëndon.

Shih edhe

Redakto
  WikiFjalori: Perëndimi (gjeografi) – shfletoni më shumë në fjalorin e lirë