Plaku dhe hasmi
Arkivi i filmit
Titulli shqip Plaku dhe hasmi
Origjinali Plaku dhe hasmi
Gjuha origjinale Shqip
Ekipi realizues
Prodhuesi i filmit:
Aktorë kryesorë

Filmi "Plaku dhe hasmi" prodhim i vitit 1981. Regjia: Hysen Hakani, Skenari: Vath Koreshi, Producent: Shqipëria e re , Muzika: Shaqir Kodra

Përmbajtja e filmit Redakto

Lufta e Dytë Botërore. Fashistët Italianë kishin internuar në jug të Shqipërisë një numër të madh njerëzish që kishin bërë rezistencë në 7 prill 1939 kuar ata zbarkuan në Shqipëri. Midis tyre është një plak që e thërrisnin të gjithë “daja”. Në retrospektivë jepen aspekte nga lufta e asaj dite. Daja lufton përkrah me të rinjtë. Më vonë ai bashkohet me partizanët.

AKTORET Redakto

Marta Burda

Vasjan Lami

Aleksander Prosi (si Sandër Prosi)

Paskal Semini