Efe Jakup Karahanllë, pasi u birësua emri i tij u ndryshua në Ali Xhandan pastaj u bë Polat Alemdar, është personazhi kryesor i serisë Lugina e Ujqërve. Ai u luajt nga Nexhati Shashmas.

Polat Alemdar
Personazh nga Lugina e Ujqërve
Kurtlar Vadisi 1.jpg
Polat Alemdar në epizodin 6 të Lugina e Ujqërve Kurthi
Paraqitja e parë Lugina e Ujqërve epizodi 2
Paraqitja e fundit Lugina e Ujqërve Kurthi epizodi 300
Krijuar nga Ahmet Yurdakul
Raxhi Shashmas
Bahadır Özdener
Luajtur nga Nexhati Shashmas
Informacione
Gjinia Mashkull
Profesioni Diplomat (ka qenë)
Zyrtar i lartë i qeverisë
Titulli President i KGT-së (ka qenë)
Flokëbardhi (ka qenë
Familja Mehmet Karahanllë (baba biologjik, ka vdekur)
Nergis Karahanllë (nënë biologjike, ka vdekur)
Safije Karahanllë (motër)
Omer Xhandan (baba i birësuar, ka vdekur)
Nazife Xhandan (nënë e birësuar, ka vdekur)
Bashkshortja(et) Ebru Duru (ka vdekur)
Inxhi Tatarollu (ka vdekur)
Lejla Turkmen (ka vdekur)
Fëmijët Elif Alemdar
Feja Islami
Kombësia Turk

HistoriaRedakto

Polat Alemdar është djali biologjik i Mehmet Karahanllë dhe Nergis Karahanllë. Mehmet Karahanllë ishte një oficer i inteligjencës që i dha shumë shërbime shtetit. Ai kishte shumë operacione të suksesshme, veçanërisht me Asllan Akbej. Sidoqoftë, në misionet e tij më të fundit, Karahanllë tradhtoi Izraelin duke njoftuar se armët fshiheshin në një kamp palestinez të refugjatëve. Pas kësaj, Izraeli bombardoi kampin. Vëllai dhe nusja e Asllan Akbejit, të cilët ishin në kamp në atë kohë, gjithashtu vdiqën. Asllani, ose Xhaxhai, me emrin e tij të koduar, rrëmbeu djalin e Karahanllës, Efe Jakup Karahanllë për të marrë hak për këtë dhe ia dha Agjencisë për Mbrojtjen e Fëmijëve. Ai teshtin 3 herë me radhë njëjtë si Mehmeti. Ky sekret dihet vetëm nga Asllan Akbej. Një çift me emrin Omer Xhandan dhe Nazife Xhandan dëshironin të birësonin një fëmijë nga Agjencia për Mbrojtjen e Fëmijëve. Xhaxhai siguroi që Efe Jakupin t'i jepej këtij çifti si birësim. Qëllimi i xhaxhait ishte për të parandaluar që Efeja të gjendej nga familja e tij biologjike. Omeri dhe Nazife i dhanë emrin Ali Efe Jakup. Kështu, djali i Mehmet Karahanllë, Efe Jakup Karahanllë, u bë Ali Xhandan. Kur Aliu u rrit, ai u diplomua në Fakultetin e Shkencave Politike dhe u bë një diplomat. Megjithëse Aliu dukej si një diplomat, ai ishte një oficer i inteligjencës dhe i shërbeu Asllan Akbejit. Aliu ka pasur operacione të suksesshme në shumë vende evropiane. Ai përdori emrin e koduar Hikmet në shumë operacione jashtë shtetit.