Poliesteri është emri i zakonshëm për tereftalatin polietilen plastik. Karakteristikat e tij janë transparenca, mungesa e ngjyrës, fortësia e lartë elastike dhe stabiliteti kimik (kur bëhet pa mbështjellje apo shtesa). Të përdorura në formë fletëza apo në formë filmi për të bërë folderë, kapsulime, mbulesa librash dhe shirita ngjitës.

Poliesteri nën mikroskopin mikroskopik


Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.