Prespa

Prespa (greqisht: Πρέσπα, maqedonisht: Преспа, shqip: Prespa) është një rajon i cili shtrihet në tri shtete: Greqi, Shqipëri dhe Maqedoninë e Veriut. Me të njëjtin emër quhen edhe dy liqenet të cilat gjenden në rajonin në fjalë Liqeni i Madh i Prespës si dhe Liqeni i Vogël i Prespës. Qyteti më i madh në rajon është Resnja me 9,000 banorë.[1][2]

Harta topografike e rajonit të Prespës

Shih edhe

Redakto

Referime

Redakto
  1. ^ „Преспа; Преспанското Езеро; Старини в Преспа“, Книга од револуционерoт на ВМОРО Георги Траjчев од Прилеп, 1923 г.
  2. ^ Wielka Historia Świata. Praca zbiorowa. T. 10. Polskie Media Amer.Com, 2006, s. 276-277. ISBN 83-7425-365-7.

Lidhje të jashtme

Redakto