Srudentët programues në Technische HochschuleAachen, Gjermani në vitin 1970

Një programer, programues, programues kompjuteri ose kodues është dikush që shkruan programe kompjuterike. Termi programer kompjuterik mund tju referoj tek një fushë e specializuar e programimit komjuterik ose te një fushë e përgjithshme në të cilën shkruhet kod për më shumë lloje të softuerëve. Ai i cili praktikon ose pretendon një njohuri formale mbi programimin mund të njihet si një analist i programimit. Gjuhët kryesore të programimit kompjuterik jan (C, C++, Java, Lisp, Python etj) është shpesh një parashtesë për tituj më lart, dhe ata që punojnë në një fushën e webit shpesh parashtesa titujve të tyre definohet me web (web-programer).

Ada Lovelace konsiderohet si programuesja e parë kompjuterike.[1]

Natyra e punësRedakto

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Fuegi, J.; Francis, J. (2003). Lovelace & Babbage and the creation of the 1843 "notes". Annals of the History of Computing. 25. ff. 18–26. doi:10.1109/MAHC.2003.1253887. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)

Leximi të mëtejshëmRedakto

  • Weinberg, Gerald M., The Psychology of Computer Programming, New York: Van Nostrand Reinhold, 1971
  • An experiential study of the nature of programming work: Lucas, Rob. "Dreaming in Code" New Left Review 62, March–April 2010, pp. 125–132.

Lidhje të jashtmeRedakto