Programi Apollo ishte programi i tretë hapësinor i NASA-s. Sipas fjalës së ish-presidentit programi ishte dërgimi njëriutHënë dhe kthimi i tij në Tokë me sukses. Kjo u realizua kur në 20 korrik 1969 me misionin Apollo 11. Astronauti Neil Armstrong ishte njeriu i parë që preku sipërfaqen e Hënës së bashku me astronautin Buzz Aldrin. Astronauti i tretë i këtij misioni ishte Michael Collins, i cili qëndroi në orbitën e Hënës.

Ekuipazhi i Apollo 11: (Nga e majta në të djathtë) Neil Armstrong, Buzz Aldrin dhe Michael Collins

Historia Redakto

Objektivi i misioneve Redakto

  Misionet e Programit Apollo  
Apollo 1 Apollo 4 Apollo 5 Apollo 6 Apollo 7 Apollo 8 Apollo 9 Apollo 10 Apollo 11 Apollo 12
Apollo 13 Apollo 14 Apollo 15 Apollo 16 Apollo 17 SA-1 SA-2 SA-3 SA-4 QTV
Pad Abort Test-1 SA-5 A-001 A-101 A-102 A-002 A-103 A-003 A-104 Pad Abort Test-2
A-105 A-004 AS-201 AS-203 AS-202 Misione të anuluara