Brusë është një qytet në Turqi.

Vendndodhjet e Brusë
  • Distritos (ilçeler):
Nilüfer, Yıldırım, Osman Gazi, Büyük Orhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Kales, Kestel, Mudanya, Mustafa Kemal Paşa, Orhaneli, Orhangazi, Yenişehir.

Shqiptarët në Brusë Redakto

Sipas disa të dhënave në të dhe rrethinën e saj jetojnë rreth 200.000 shtetas turk me prejardhje shqiptare.
Lidhje të jashtme Redakto