Provinca e Viçencës (Italisht: Provincia di Vicenza) është një krahinë italiane e rajonit të Venetos.

Provinca e Viçencës
Provincia di Vicenza
Vila Cordellina Lombardi, selia e administratës së Provincës
Vila Cordellina Lombardi, selia e administratës së Provincës
Popullsia
 • Gjithsej (2.011) 872,109
{{{postal_code_type}}}
36100, 36010-36078
Faqja zyrtarewww.provincia.vicenza.it

Provinca e Viçencës kufizohet në veri dhe perëndim nga Provinca Autonome e Trentos (Trentino-Tiroli Jugor), në verilindje nga Provinca e Belunos, dhe nga Provinca e Trevizos, në juglindje nga Provinca e Padovës dhe në perëndim ngaProvinca e Veronës.