Qarku i Pçinjës (serbisht: Пчињски округ/Pčinjski okrug) është qarku dhe një pjesë ish-krahinë shqiptar deri vitit 1878 që më 1878 u bë pjesë të shtetit Serb. Më pas lugina e Preshevës në vitin 1912 u bë pjesë e shtetit Serb.

Njësit përbërëseRedakto

Qarku i Pçinjës përbëhet nga njëmbëdhjetë komuna dhe qendër e qarkut është qyteti Vranjë. Komunat përbërëse janë: