Stampa:Vendbanim në Serbi

Vranje

Vranjë (serbisht: Врање/Vranje) është qytet në Serbi dhe selia e komunës të Vranjës që gjendet në qarkun i Pçinjës. është qytet në pjesën jugore të Serbisë, kryeqendër i komunës së Vranjës.

DemografiaRedakto

StatistikatRedakto

Lëvizja e popullsisë gjat shek XIX

viti nr. I popullsisë Grafiku
1948 11252  
1953 13465
1961 17999
1971 18613
1981 44094
1991 51215
2002 55502

HistoriaRedakto

Emri ngjan te jete i prejardhur nga dialekti verior i shqipes, nga i vranët.

Lidhje të jashtmeRedakto