Richard Milhous Nixon u lind më 9 janar 1913Yorba Linda, Kaliforni; vdiq më 22 prill 1994New York City. Ishte politikan amerikan dhe President i ShBA i 37-të në periudhën (1969 - 1974). Nixon është i vetmi Kryetar i ShBA-ve që ka dhënë dorëheqje gjatë mandatit presidencial pa e përfunduar mandatin e dytë, për shkak të përzierjes së tij në një skandal korrupsioni të njohur si Skandalit të Uotergejtit.

Richard Nixon

Jeta dhe Rinia Redakto

Edukimi dhe vitet universitare Redakto

Pjesëmarrja në Politikë Redakto

Anëtarësimi në Partinë Republikane Redakto

Ngritja në Fuqi Redakto

President i SHBA-ve 1969-1974 Redakto

Skandali Watergate 1972 Redakto

Dorëheqja morale 1974 Redakto

Vitet e fundit Redakto

Vdekja Redakto