Schutzstaffel (e përkëthyer si Skuadra e Mbrojtjes ose trupat mbrojtës), i shkurtuar SS—ose Runic "ᛋᛋ" ishte një organizatë kryesore paraushtarake nën Adolf Hitlerin dhe Partisë Naziste.

Flamuri i Schutzstaffelit (SS)

IdeologjiaRedakto

Në kontrast me traditën imperiale ushtarake, natyra e SS u bazua në një ideologji ku angazhimi, efektiviteti dhe besueshmëria-jo politike të klasës apo arsimit, do të përcaktojë se sa larg ata arritën në organizatë. SS theksoi besnikëri të plotë dhe bindje ndaj urdhrave deri në vdekje. Ai u bë një mjet i fuqishëm i përdorur nga Hitleri dhe shteti nazist për qëllime politike. Ideologjia dhe vlerat e organizatës SS ishin një nga arsyet kryesore pse SS ishte ngarkuar me ekzekutimin e shumë krimeve naziste dhe krimet e luftës të shtetit nazist. Krahas këtyre linjave, Himmler dikur ka shkruar se një njeri SS "nuk heziton për një çast të vetëm, por ekzekuton ndonjë urdhër që vjen nga Fyheri." Dëshmi shtesë për besnikërinë e pakushtëzuar të SS mund të gjenden në komentet Himmler-së lidhur me Nocionin i Fyhrerit-Befehl për anëtarët e SS përdorur konotacione fetare - Himler ka deklaruar, dikur "vetë Fyhreri ka marrë një vendim dhe dha urdhër, ajo duhet të kryhet, jo vetëm sipas fjalës dhe letër, por edhe në shpirt. Kushdo që ekzekuton urdhrin duhet ta bëjë këtë si një kujdestar i besueshëm, si një besnik Përfaqësuesi i organit që i jep komandën ... urdhërat duhet të jenë të shenjta. Kur gjeneralët binden, ushtritë binden automatikisht. Kjo shenjtëria e urdhrave vlen më shumë, më i madhë territori ynë rritet. "

Lidhje të jashtmeRedakto

BurimetRedakto