Sekretet është një film shqiptar i xhiruar në vitin 2007, por me premier ne qershor 2008, me regji të Spartak Pecanit dhe me personazh kryesor Ndriçim Xhepa me rolin e doktorit. Flet për çmendurinë shqiptare, çmendurinë e një kombi, që nuk ishte i afte për 50 vjet te shprehe vetveten.

Janë një sere pyetjesh qe shtrohen, përgjigjet e te cilave do te shpërfaqem një nga një në dublat e filmit, i cili prej 9 majit do te nise projeksionin ne Millenium për gjithë shqiptaret. Ngjarja qe zhvillohet ne një spital psikiatrik. Nje komb i goditur psikologjikisht. Çfarë ka ndodhur me kujtesen e këtij kombi, apo a do ta fitojne identitetin e humbur dhe a do te jene ndonjehere vetvetja ? Regjisori rreket t’i japë përgjigje gjithseciles prej këtyre pyetjeve nepermjet personazheve te interpretuara nga aktore te zeshem te kinemase shqiptare. Kryeroli është misheruar nga Ndricim Xhepa, e rreth tij janë aktoret e rinj Ermela Teli, Neritan Licaj, Eftiola Lacka e Redian Mulla.

Regjisor

Redakto

Aktoret

Redakto