Sektori Anglezë

Sektori anglez është sektor ushtarak i NATO-së në Kosovë. Sektori zë hapësiren qendrore të Kosovës dhe është i kufizuar brenda kufinjëve të rajonit sipas sistemit të Serbisë të ndarjes së rajoneve të Kosovës. Ky sektor zë një sipërfaqe prej 3.120km2 dhe në të llogaritej (1999) që jetonin rreth 672.292 banrë. Qendra komanduese ushtarake e sektorit që gjendet nën kontrollin e komandës ushtarake britanike është kryeqyteti i Kosovës Prishtina.

Nën komandën ushtarake angleze kanë shërbyer edhe pjestarë të shtatëmadhorive tjera nga pjesë të ndryshme të botës.