Task Forca Shumëkombëshe e Jugut apo TFSh J (angl.: Multi-National Task Force South apo shkurt MNTF S) është trupë e forcave të armatosura që vepronë në kuadër të KFOR-it në Kosovë.

TFSh J është përgjegjëse për sigurinë ushtarake të sektorit Gjerman nën komandën e KFOR-it. Qendra e brigadës gjendet në Prizren dhe gjatë vitit 2006 e komandonte Lutz Niemann. Kjo trup është ndarë nga Brigada Shumëkombëshe e Jugut në qershor të 2006-ës.

TFSh J përbëhet nga 3 mijë e 800 ushtarë nga shtatë vende të ndryshme dhe shumica e tyre janë gjermano-folëse Stampa:Ushtri-cung

Burimi

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto