Sektori Francezë

Sektori francez është sektor ushtarak i NATO-së në Kosovë. Sektori zë hapësiren veriore të Kosovës dhe është i kufizuar brenda kufinjëve të rajonit Mitrovica e Kosovës sipas sistemit të Serbisë të ndarjes së rajoneve të Kosovës. Ky sektor zë një sipërfaqe prej 2.051km2 dhe në të llogaritej (1999) që jetonin rreth 275.904 banrë. Qendra komanduese ushtarake e sektorit që gjendet nën kontrollin e komandës ushtarake franceze është Mitrovica.

Nën komandën ushtarake franceze kanë shërbyer edhe pjestarë të shtatëmadhorive tjera nga pjesë të ndryshme të botës.