Sevdail Shefki Idrizi Kom. Guri i lindur me 01.05.1973 – 29.10.2001 Z.O.P. Brigada 113[1] Sevdaili ishte pjesëmarrës në tri luftrat UÇKUÇPMB dhe UÇK-së të Maqedonise në luftën e UÇPMB-së ishte përgjegjës i logjistikës për anën e koridorit të Luginës së Karadakut ku bëri strehimin dhe mirmbajtjen e armatimit si dhe në luftë shpërndarjen e tijë. AktivitetIN e tij ushtarake, ku i kreu me nderë dhe sukses. Aksidentalisht ndërroi jetë në fund të luftës përfundimtare të UÇK-së në Maqedoni [2] .

ReferimeRedakto

BurimetRedakto

  1. ^ https://www.shhlp.com/historiku-i-deshmoreve/
  2. ^ == Në varrezat te Fshatit Shurdhan  ku është i varrosur ky kolos i Karadakut, u bënë humazh. ==
    <references></references>

Lidhje tjeraRedakto