Shën Mitër (italisht: San Demetrio Corone) është një qytet dhe komunë në Provincën e Kozencës së Rajonit të KalabrisëItali.

Shën Mitri
San Demetrio Corone
Location of {{{official_name}}}
Popullsia
 • Gjithsej(2.010) 3 693
Emri i banorëveshënmitrotë
{{{postal_code_type}}}
87069
Faqja zyrtarewww.comune.sandemetriocorone.cs.it
Vendodhja e Komunës së Shën Mitrit në Provincën e Kozencës

Shën Mitri ndodhet në një lartësi prej 521 m mbi nivelin e detit në kodrat që ngrihen mbi fushën e Sibarit në Greca Sila. Ai është ndër qendrat më të rëndësishme të komunitetit arbëresh, që ka ruajtur gjuhën, zakonet, kulturën, ritet fetare dhe identitetin etnik të tij. Ai është vendi i Kolegjit të Shën Adrianit (1794), një organizatë e rëndësishme fetare dhe kulturore për ruajtjen e ritit bizantin dhe traditat.

Në vend janë edhe disa shqiptarë, çë erdën gjatë emigracionit te fundit shqiptare.