Shemail Muhammedije ("Pamja e Muhammedit"), shpesh referohet si Shama'il Muhammadiyah ose shkurt Shama'il Tirmidhi, është koleksion i haditheve e përpilur nga Tirmidhiu. Ky koleksion përmban pamje, sjellja dhe jeta e Muhammedit. Koleksioni përmban 399 transmetime prej pasuesve të Muhammedit të cilat janë ndarë në 59 kapituj.[1]

Më të njohurat dhe pranimet e këtyre haditheve i atribuohen dhëndrit të Muhammedit dhe kushëririt Aliut.[2] Një tjetër përshkrim i njohur i atribuohet një gruaje të quajtur Umm Ma'bad. Përshkrime të tjera i atribuohen Aishes, Abdullah ibn Abas, Ebu Hurejre dhe Hasan ibn Ali.

Komentimi dhe përkthimi në gjuhën urdu, Khasa'il-i Nabawi u shkrua nga Muhammed Zekerija Kandhlavi.

Komentimi dhe përkthimi në gjuhën angleze, "Komentimi në Përshkrimin e Profetit Muhammed" u botua më 2015.

Lidhje të jashtme Redakto

Referime Redakto

  1. ^ ibn Isa (2011)
  2. ^ Brockopp, Jonathan E. (2010). The Cambridge companion to Muhammad. Cambridge University Press. fq. 130. ISBN 978-0-521-71372-6. {{cite book}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)