Shpërndarje skedash (ang.: File sharing lexo: Fajl shering) nënkupton procesin e shpërndarjes së skedave përmes rrjetit me metodën Peer-to-Peer.

Për shpërndarjen e llojeve të ndryshme të skedave përdoren programe të ndryshme kompjuterike të prodhuara nga grupe individësh dhe kompani të dhryshme. Ndër këto programe kompjuterike nga më të njohurit janë KaZaA, eMule, eDonkey2000,Morpheus, Shareaza etj..

Klienta Redakto

P2P-Filesharing mbi Server-Client-Protokoll Redakto

P2P-Filesharing mbi Instant Messenger Redakto

Multi-Network-Client Redakto

Edonkey-Network Redakto

Gnutella-Network Redakto

Bittorrent-Network Redakto

Fasttrack-(Kazaa)-Network Redakto

Qetra Network si DCC ose WinMX ose Ares etj. Redakto