Kuvendi i Vlorës ishte një kuvend shqiptar i konstituuar gjatë Kongresit të Pavarësisë shqiptare në Vlorë, më 28 nëntor, 1912.

Anëtarët e Kuvendit të Vlorës fotografuar në nëntor 1912, ose në 1 vjetorin në nëntor 1913

Kuvendi kombëtar

Seancat e Kuvendit të VlorësRedakto

Seanca e Kushtetutës në Kuvendin e VlorësRedakto

Seancën e mbajtur më 4 dhjetor 1912Redakto

kuvendi i parë kombëtar dhe rregullat e tij

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto