Shumbati

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës
Flag of Albania.svg Shumbati
Noimage.png
Emri: Shumbati
Qarku: Qarku i Dibrës
Rethi: Rrethi i Dibrës
Komuna: Komuna Sllovë
Kryeplak: -
Popullsia: -
Kodi telefonik: -
Lartësia mbidetare: -
Gjerësia gjeografike: -
Gjatësia gjeografike: -
Web-faqe: s'ka

Shumbati është një fshat në Shqipëri...(Kryekomunari: Z. Fatos MANDRRI) Vendndodhja Shqipëria, Ballkani, Evropa Latitide 41 ° 46 '(41,7667 °) në veri 20 ° 26 '(20,4333 °) Longitude lindje Mesatare 1.431 lartësi metra (4,695 feet)

FshatratRedakto

Venisht (2.2 km)  Dipjakë (2.7 km) Tè dhènat mbi territorin rresus te (KOMUNES SLLOVE)
Sllatinë (3.4 km)
Vrenjt (4.3 km) dhe km e komunave dhe fshatrave te tjera qè e rrethojn
Limjan (4.4 km)
Renz (4.9 km) 
Shumbat (5.1 km)
Sllovë (5.2 km)
Trojak (5.2 km)
Bahutë (5.7 km)
Vleshë (6 km)
Palaman (6.2 km)
Zimur (6.3 km)
(( Stredok )) (6.6 km)
Ratkë (6.6 km)
(( Bithuq )) (6.8 km)
Kallë (7 km)
Sohodoll (7.3 km)
Blliçë (7.3 km)
Shimçan (7.3 km)
Ujëmirë (7.4 km)
Tejsë (7.4 km)
Kastriot (7.4 km)
Deshat (7.5 km)
Kullas (7.6 km)
Kukaj (7.7 km)
Çerniev (8 km)
Tejas (8 km)
Bresti i Epërm (8.1 km)
Radomirë (8.1 km)
Borovjan (8.1 km)
Zall-Kalis (8.2 km)
Shullan (8.4 km)
Fushë-Kastriot (8.6 km)
Cerjan (8.6 km)
Bresti i Poshtëm (8.9 km)
Ceren (9 km)
Fushë-Çidhnë (9.2 km)
Lugjaj (9.3 km)
Staravec (9.3 km)
Laçes (9.5 km)

Redakto

VendndodhjaRedakto

Komuna E Sllovës është një e treta-për ndarje administrative në rajonin e Dibrës, vendi i Shqipërisë me një lartësi mesatare prej 1.431 metër mbi nivelin e detit.Zonë nuk është shumë e dendur e populluar me 74 njerëz në km2.Qyteti më i afërt i madh se 50.000 banorë merr rreth orë 4:40 nga transporti lokal.

Vlerësohet se 1.43% e fëmijëve nën 5 vjeç janë nën peshë, me një vdekshmëri prej 27 për 1000 lindje.

Përshkrimi == Koordinatat:
Latitude: 41.766667
Longitude: 20.433333

Koordinatat DMS:
DMS Lat: 414.600
DMS gjatë: 202.600

Klasifikimi Vendi: Rajonet administrative
Lloji i vendit:-Urdhëri i tretë Divizioni Administrativ
Vendet: Shqipëri
Rajoni: Dibër - Qarku (qarkut)
Emri Rendit: KOMUNAESLLOVES
Transkripti anglisht: Komuna e Slloves
Kuptimi (përkthimi i përafërt): Sllovës Komuna ==

RedaktoLidhje të jashtmeRedakto