Ndryshimi mes inspektimeve të "Wikipedia:Kuvendi"

: Gjithsesi asnje nga ne nuk eshte gjuhetar profesionist, me duket, dhe plus, problemi eshte nje cike i komplikuar, pasi shqipja ka lakim edhe per emrat e pervecem, keshtu qe lind problemi i lakimit te nje fjale te huaj ne shqip. Ne fakt ky eshte problem nga me kryesoret qe coi Kongresin e drejtshkrimit te beje kete rregull. Pershembull nese shkruajme Michael Schumacher, si do e shkruanim ne dhanore "Michael Schumacher-it" apo "Michael Schumacherit". Shoh qe ne shtyp lakimi shpeshhere s'behet fare, pasi gazetaret nuk dine c'te bejne, po nga ana tjeter s'duan te ndjekin standardin. Megjithate ne ne shqip nuk themi "I thashe Majkell Shumaker", po "I thashe Majkell Shumakerit". Dhe kjo eshte vetem nje pyetje, pasi ka te tjera. [[Përdoruesi:Sportishqiptar|Sportishqiptar]] 18 nëntor 2011 19:27 (CET)
Këtu ka një problem me dialektet. Përdorimi i "V" është tipike Geg, por gjuha letrare është Tosk, ndërsa "J" quhet gabim drejtshkrimor kur përdoret në vend të "I" kështu që Vikipedia, Vikipidja, Uikipidja të hiqen më mirë nga votimi dhe e lëmë midis Wikipedia-s dhe Uikipedias. Standarti drejtshkrimor shqip, i gabuar apo jo, është ky që është, dhe ne '''duhet''' ta zbatojmë. Kur të mblidhet ndonjë kongres për të rregulluar këto probleme, atëherë mund ta ndryshojmë edhe ne. [[Përdoruesi:PersonPaOpinion|PersonPaOpinion]] 20 nëntor 2011 03:28 (CET)
:kongresi nuk do te mblidhet nese tentojme qe me zor t'i adaptojme rregullat e vendosura aty, argumentet janë në favor të përdorimit të menyres origjinale te shkrimit te emrave te huaj (mund te veresh qe kam ndryshuar mendim nga diskutimi i permendur me siper por kjo pasi kam pare problemet me "shqipizimin" e shkrimit te emrave qe mund te kene shqiptime te ndryshme, pra fillimisht do duhej te vendosim se si ta shqiptojme nje emer e me pas se si ta shkruajme, thjesht nuk ka nevoje per komplikime te tilla) --[[Përdoruesi:Cradel|Cradel]] 1 dhjetor 2011 14:41 (CET)
=== Votim ===
Ka disa variante për ta thënë. Mund te votoni me <code><nowiki>{{PËR}}</nowiki></code>.