Dallime mes rishikimeve të "Gianmaria Biemmi"

c'shqiptar, ishte nga Brescia
v (Pasthirrma zhvendosi faqen Biemmi te Giammaria Biemmi)
(c'shqiptar, ishte nga Brescia)
'''Giammaria Biemmi ''' ishte nje prift shqiptardhe historian italian dhe shkruesi i pare i historise se Skenderbeut.
 
Faik Konica historinë e lashtë dhe burimore të flamurit tonë e dëshmon në bazë të burimeve shkencore. Si burim të parë ai përmend veprën e një autori të panjohur shqiptar nga Tivari: “Historia e Skënderbeut”, botuar latinisht në Venedik më 1480, trembëdhjetë vjet pas vdekjes së Skënderbeut. Siç na informon Konica, për fat të keq nga kjo vepër nuk ka mbetur asnjë ekzemplar; po me gjith’këtë – thotë autori – e njohim me anë të priftit Biemmi, i cili e përdori, pothuaj e përktheu në jetë të Kastriotit që e botoi italisht më 1742 në Breshia. Këtë burim të parë, Konica e konsideron shumë të vlefshëm për jetën e Skënderbeut.[[Kategoria:prift]][[Kategoria:historian]]
 
[[Kategoria:historian]]