Ndryshimi mes inspektimeve të "Amëza informatike"

v
Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet
v (Robot: ndryshime kozmetike)
v (Roboti: Duke korrigjuar ridrejtimet)
'''[[Fjalori i trashëguar i shqipes|Amëza]] [[informatika|informatike]]''' është amëzë abstrakte, [[vegla informatike|vegël informatike]] dhe si e till për përdoruesin paraqitet grafikisht si mbajtëse e [[fleta]]ve dhe [[registri|regjistrave]] informatikë dhe në të njëjten kohë për sistemin operues e gjuhën programuese të makinës është një adresë bazë e regjistritruar për disa regjistra tjerë.
 
Amëzat e tilla përdoren për qëllime teknike dhe optike. Futja apo nga aspekti teknik regjistrimi i fletave në një amëzë bëhet me ndihmën e veglave grafike apo duke regjistruar me vegla tjera. Kjo i mundëson zhvilluesit pamje më të qartë dhe çasje më të organizuar në fleta.