Ndryshimi mes inspektimeve të "Centralet bërthamore"

v
Reverted to revision 1200432 by Roboti Tung on 2012-09-29T12:35:20Z
v (Bot: Automated text replacement (-|thumb| +|parapamje|))
v (Reverted to revision 1200432 by Roboti Tung on 2012-09-29T12:35:20Z)
== Reaktori ==
 
[[Skeda:Fig118a Bruce booster & 37 el.jpg|parapamjethumb|left|Shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor.<ref>http://canteach.candu.org/imagelib/37000-fuel-1.htm</ref>]]
Në figurë janë paraqitur disa shufra të grumbulluar që formojnë lëndën djegëse për reaktor, të cilat formohen nga uraniumi i pasuruar. UO2 presohet në pilula dhe pilulat bashkohen në tufë duke formuar shufrat në mënyrë të njejtë.
 
 
[[Skeda:Pressure.gif|parapamjethumb|right|Centralet bërthamor me reaktor me ujë në shtypje të lartë.<ref>[http://www.solcomhouse.com/nuclearpowerplants.htm Nuclear Power Plants<!-- Roboti gjeneroi titull për referencën -->]</ref>]]
 
Ky reaktor në figurë paraqet centralin bërthamor me reaktor me ujë në shtypje të lartë. Ky reaktor ka dy unaza të ujit: unaza primare (radioaktive) e ujit dhe unaza sekondare (avull) e ujit.