Dallime mes rishikimeve të "Industria"

1 byte added ,  8 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(U kthye versioni 1414170 i bërë nga 46.99.21.77 (diskutimet))
 
* Revolucioni teknologjike.
PjesePjesa më e madhe e shpikjeve janë në masën më të madhmadhe ne evropianeevrope. Mënyra të reja prodhiminprodhimi dalin në dritë, të ndjekura nga mënyrat e reja të transportit (hekurudha) dhe e komunikimit (telegrafi dhe telefoni). MaterialeMaterialet për prodhimin nuk janë më të njëjta në krahasim me epokën e kaluar.
 
* Akumulimi i kapitalit. Duke u bazuar në principin që pasuria bazohet tek investimi, mendimi i përgjithshëm është të mbledhja e kapitalit tek individët (p.sh. Qeveria Shqipërisë ka nevoje për para për buxhetin e saj, ajo i merr borxh një bankë të caktuar e cila me anë filialeve të ia mbledh individëve, të cilëve iu jep interesa, shpjegimi është i thjeshtur): po ashtu zhvillohet ''Aksionet'' në këtë kohë sidomos në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Për më shumë, krijimi dhe zhvillimi i bankave të depozitave ishte një faktor rritjeje ekonomike.
Anonymous user