Dallime mes rishikimeve të "Përdoruesi diskutim:Kurioziteti123"

→‎Paralajmërim: seksion i ri
(→‎Paralajmërim: seksion i ri)
'''2.''' Referencat dhe burimet që shënon, duhet t'i japësh sa më të plota. Aktualisht të gjitha materialet që ke shtuar ti, unë apo kushdo tjetër mund t'i largojë fare lehtë sepse burimi që i ke vendosur nuk është specfikuar. Duhet ta shënosh kështu: '''Autori''' [në këtë rast nuk ka shumë rëndësi meqë jo vetëm është përkthim por edhe punë e përbashkët], '''''Atlasi kështu dhe asht'''u'' ('''data e botimit''') '''Shtëpia botuese''', '''Faqja''' 000, '''ISBN:''' XXXXXX . Pra mundohu që ajo që citon të jetë sa më specifike, në mënyrë që kush do ta kontrollojë vëretësinë e citimit (siç do të bëj unë) të di ku të bazohet. Nëse burimi/referenca nuk është specifike ajo do të largohet. <br />Punë të mbarë. <br />
P.S. Mundohu të mos kopjosh, por faktet t'i riformulosh me fjalët e tua, gjithnjë duke u bazuar tek faktet të lexon dhe për të cilat vendos referenca. -- <span style="font-family:Old English Text MT;border:1px dotted">[[Përdoruesi:Mr. Pseudo|‎<big>M</big>r.<big>P</big>seudo]] [[Përdoruesi diskutim:‎Mr. Pseudo|<big><big><span title="Diskuto">&#9762;</span></big></big>]]</span> 16 qershor 2015 23:31 (CEST)
 
== Paralajmërim ==
 
{{paralajmërim 2|Klima}}
* Të lutem, lexo dhe respekto normat e Wikipedisë, përpara se të rikthesh materiale të cilat unë apo ndonjë tjetër përdorues i Wikipedisë t'i refuzon duke të dhënë shpjegime të arsyetuara (siç kam bërë mësipër). Për më shumë shiko: [[Wikipedia:Të drejta autori]] + [[Wikipedia:Çfarë Wikipedia nuk është]]. Gjithashtu, do të ishte mirë nëse më parë, në rast paqartësie, mosdakordësie etj të diskutoje m mua, apo me përdorues të tjerë, dhe jo të refuzosh të dëgjosh argumentin që tjetri të ofron.
* Gjithashu, po shikoj se po vendos materiale të marra nga një Atlas, të cilin mëpastaj po e vendos edhe si burim. Siç ta kam shpjeguar më sipër, ta ripërsëris; ka dy gjëra që nuk shkojnë: Veprimet e tua mund të konsiderohen një formë promovimi për atë Atlas (duke e rivendosur një nr të tillë të lartë herësh, në mënyrë të përsëritur po e kthen në një formë spami referencash). Dhe së dyti, nuk duhet të kopjosh tekste, fjali apo paragrafë, por referencën burimin duhet ta përdorësh për të treguar faktin dhe jo që të tregosh se nga ku ke kojpuat tekstin. Shpresoj ta kuptosh ndryshimin. -- <span style="font-family:Old English Text MT;border:1px dotted">[[Përdoruesi:Mr. Pseudo|‎<big>M</big>r.<big>P</big>seudo]] [[Përdoruesi diskutim:‎Mr. Pseudo|<big><big><span title="Diskuto">&#9762;</span></big></big>]]</span> 17 qershor 2015 00:37 (CEST)