Dallime mes rishikimeve të "Fondacioni Wikimedia"

Shtova informacion përkthyer nga versioni anglisht
[Redaktim i kontrolluar][Redaktim i kontrolluar]
vNo edit summary
(Shtova informacion përkthyer nga versioni anglisht)
=== Projekte të Wikimedia Foundation ===
Ndër projektet më të rëndësishme krahas enciklopedisë së lirë [[Wikipedia]] mund të përmendim [[Wiktionary]] dhe [[Wikibooks]] (projekte për mbledhjen e materialeve të lira të mësimit), si dhe [[Wikicitat|Wikiquote]] (projekt për mbledhjen e citateve). Projekte të tjera të rëndësishme janë [[Wikisource]] (projekt për mbledhje tekstesh të lira) si dhe Wikimedia [[Wikimedia Commons|Commons]] (projekt për foto dhe arkiva të tjera multimediale)
{{Wikimedia}}
 
==Bashkëpuntorët==
=== Lidhje të jashtme ===
Lëvizja e bashkëpunëtorëve të Wikimedias janë të pavarura, por të njohur zyrtarisht, grupe njerëzish që synojnë të punojnë së bashku për të mbështetur dhe për të kontribuar në lëvizjen e Wikimedias. Bordi i ''Wikimedia Foundation Trustees'' ka miratuar tri modele aktive për bashkëpunëtorët e lëvizjes: Kapitujt, Organizatat tematike, dhe grupet e përdoruesve. Bashkëpunëtorët e lëvizjes kanë për qëllim të organizojnë dhe të angazhohen në aktivitete për të mbështetur dhe për të kontribuar në lëvizjen e Wikimedia, të tilla si konferenca rajonale, në terren, edit-një-thons, hackathons, marrëdhënie publike, mbrojtja e politikave publike, angazhime Glam, dhe [[Wikimania]].<ref name="meta-wma">{{Cite web | title = Wikimedia movement affiliates | publisher = Wikimedia Foundation | author=Various | work = meta.wikimedia.org | accessdate = 2015-10-27 |url=https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_movement_affiliates }}</ref><ref name="meta-wma-faq">{{Cite web | title = Wikimedia movement affiliates/Frequently asked questions | publisher = Wikimedia Foundation | author=Various | work = meta.wikimedia.org | accessdate = 2015-10-27 |url=https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_movement_affiliates/Frequently_asked_questions }}</ref><ref name="meta-wma-models">{{Cite web | title = Wikimedia movement affiliates/Models - Meta | author = Various | publisher = Wikimedia Foundation | work = meta.wikimedia.org | accessdate = 2015-10-27 |url=https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_movement_affiliates/Models }}</ref>
Njohja e një kapitulli apo organizate tematik miratohet nga bordi i fondacionit. Që nga 27 tetori 2015, Wikimedia ka 47 grupe përdoruesish të njohur. <ref name="MetaWUG">{{cite web|url=http://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_user_groups|title=Wikimedia user groups|author=Various|publisher=Wikimedia Foundation|accessdate=2015-10-27}}</ref>
=== Lidhje të jashtme ===
* http://wikimediafoundation.org - Faqja e internetit e Wikimedia Foundation
* http://meta.wikimedia.org - Meta-Wiki shërben si platformë për dokumentacione dhe diskusione për të gjitha projektet në Wikimedia
==Referenca==
 
{{reflist}}
[[Kategoria:Organizata]]
[[Kategoria:Wikimedia]]
{{Wikimedia}}