Ndryshimi mes inspektimeve të "Azia"

309 bytes removed ,  3 vjet më parë
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 79.106.110.118) dhe riktheu rishikimin 1618634 nga 80.90.86.66
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 79.106.110.118) dhe riktheu rishikimin 1618634 nga 80.90.86.66)
== Hidrografia ==
{{Kryesor|Hidrografia e Azisë}}
sot ju kecen zusha do te flasim per azine hidrografia demografia klima fete besimetetj sot dote ngrejme nemesim rrahmonin me hajrien dhe me pas cazimin me hanifen.por se pari do te wshpjegoje zysha dheme pasdo te flasin nxenesit e ngritur. atehere fillojmepa humbur kohe.Hidrografia e këtij kontinenti është një ndër elelmetet dalluese gjeografike. Në krahasim me teritorin e madh që ka , e që dallohet dukshëm nga kontinentet tjera, rrejetit i lumenjëve nuk ëshë zhvilluar në masë të duhur.<ref>*Dr.sc. [[Riza Çavolli]];Gjeografia Raionale e Azisë, [[Prishtina|Prishtinë]] 1998.</ref> Megjithë atë, lumenjtë e Azisë janë të medhenj, të gjatë, me prurje të mëdha uji. Pjesa më e madhe e lumenjëve burimin e ka në pjesën qendrore të Azisë, prej nga gravitojnë kah Oqeanet që e rrethojnë. Azia dallohet si kontinent me hapsirë të madhe gjeografike, prej nga rrjedhat ujore nuk arrijnë të derdhen në detetë e afërme. Kjo hapsirë shtrihet prej Liqenit Kaspik, në perëndim, deri te kufiri i Kinës, në lindje. Vetëm kësaj zone i takon 1/3 e kontinentit. a moret vesh gjo?lesht e mi.iu c*****
 
== Bota bimore e shtazore ==