Dallime mes rishikimeve të "Ulrike Guérot"

v
Në vjeshtë të vitit 2013, ajo e shoqëroi ish-presidentin gjerman, [[Joachim Gauck]], në vizitën e tij shtetërore në Francë si anëtare e një delegate zyrtare.<ref>{{cite web|url=http://www.bundespraesident.de/SharedDocs/Reden/DE/Joachim-Gauck/Reden/2013/09/130904-Empfang-Botschafterresidenz-Frankreich.html|title=Empfang in der Residenz der Botschafterin, gegeben vom Bundespräsidenten und von Daniela Schadt |publisher=Faqja kryesore e internetit e presidentit gjerman|accessdate=2017-05-25}}</ref>
 
Në shtator të vitit 2014, ajo bashkë me [[Victoria Kupsch]] e themeloi [[European Democracy Lab]] (e cila ndodhet tek European School of Governance në Berlin<ref>{{cite web|url=https://www.eusg.de/en/|title=European School of Governance (EUSG)|publisher=eusg.de|accessdate=2017-05-25}}</ref>) për tu angazhuar më tepër me pyetje mbi demokracinë evropiane. Ideja qendrore e Labs-it është zhvillimi e një ''res publica europaea'', përpunimi i Evropës si republikë. Mbi këtë, Guérot ka publikuar mjaftueshëm, së fundmi në vëllimin vjetor të vitit 2014 të Akademisë së Shkencave të Berlin-[[Brandenburgu]]t. Një skicë të Evropës si republikë, Ulrike Guérot ka prezantuar në një fjalim tek konferenzkonferenca berlinase ″Re:publica″,<ref>{{cite web|url=https://www.youtube.com/watch?v=y4Tbye1ZXBQ|title=re:publica 2015 - Ulrike Guérot: The European Republic is under construction|publisher=youtube.com|accessdate=2017-05-25}}</ref> versioni anglez dhe spanjoll i së cilës u publikua nga OpeanDemocracy<ref>{{cite web|url=https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/ulrike-guerot-robert-menasse/europe’s-unfinished-democracy|title=Europe’s unfinished democracy|publisher=opendemocracy.net|accessdate=2017-05-25}}</ref> dhe revista Eurozine<ref>{{cite web|url=http://www.eurozine.com|title=Eurozine – Europe's leading cultural magazines at your fingertips|publisher=eurozine.com|accessdate=2017-05-25}}</ref> dhe e cila u prezantua në konferencën ''Digital Bauhaus'' në [[Weimar]] në korrik të vitit 2015.<ref>{{cite web|url=http://digitalbauhaussummit.de|title=Digital Bauhaus Summit 2017|publisher=digitalbauhaussummit.de|accessdate=2017-05-25}}</ref>
 
Prej prillit 2016, Guérot është profesore për politikë evropiane dhe hulumtim demokratik sidhe kryesuese të departamentit me të njëjtin emër tek Universiteti i Danubit në [[Krems]].<ref>{{cite web|url=http://www.donau-uni.ac.at/de/universitaet/whois/23740/index.php|title=Univ.-Prof. Dr. Ulrike Guérot|publisher=donau-uni.ac.at|accessdate=2017-05-25}}</ref> Libri i saj i parë (në gjuhën gjermane), ''Pse Evropa duhet bërë një Republikë! Një Utopi Politike (Warum Europa eine Republik werden muss! Eine politische Utopie)'', u publikua në muajin e njëjtë tek shtëpia botuese Dietz.<ref>{{cite web|url=http://dietz-verlag.de/isbn/9783801204792/Warum-Europa-eine-Republik-werden-muss-Eine-politische-Utopie-Ulrike-Guerot|title=Ulrike Guérot – Warum Europa eine Republik werden muss! Eine politische Utopie|publisher=dietz-verlag.de|accessdate=2017-05-25}}</ref>