Ndryshimi mes inspektimeve të "Apologjia e Skënderbeut"

ska përmbledhje të redaktimeve
'''Apologjia e [[Skënderbeu|Skënderbeut]]''' është vepra e dytë e njohur e [[Frang Bardhi|Frang Bardhit]], botuar latinisht në [[Venecia|Venedik]] më [[1636]]. Titulli i saj i plotë është '''Gjergj Kastrioti epirotas, i quajtur zakonisht Skënderbe, princ trim mbi trima dhe i pathyeshëm i shqiptareve, u kthehet bashkatdhetarëve dhe atdheut të tij, prej Frang Bardhit'''. Vepra në të vërtetë është një [[Apologjia|apologji]] (mbrojtje) që i bën autori Skënderbeut, si bir dhe hero i popullit shqiptar, prandaj edhe është quajtur Apologjia e Skënderbeut. Këtë vepër autori e ka shkruar për 15 ditë, në kulmin e zemërimit, në rrugë e sipër, kur po kthehej në Shqipëri për të hedhur poshtë mendimet e pathemelta të një peshkopi boshnjak, që i mohonte Skënderbeut prejardhjen shqiptare.
 
== Botimi ==