Ndryshimi mes inspektimeve të "Michelle Pfeiffer"

 
==Jeta e hershme==
Pfeiffer ka lindur në Santa Ana, California, e dyta nga katër fëmijët e Richard Pfeiffer, një kontraktues i ajrit të kondicionuar,<ref>{{cite magazine |url=http://www.people.com/people/archive/article/0,,20128142,00.html |title=The Unstoppable Michelle Pfeiffer – Most Beautiful, Michelle Pfeiffer |publisher=Time, Inc |magazine=People |accessdate=September 6, 2016}}</ref> dhe Donna (Taverna), një shtëpiake. Ajo ka një vëlla më të madh, Rick (i lindur në vitin 1955) dhe dy motra më të vogla, Dedee Pfeiffer (e lindur në vitin 1964), aktore televizive dhe filmike,<ref>{{cite web |url=http://www.allrovi.com/name/dedee-pfeiffer-p56465 |archive-url=https://archive.is/20120718024015/http://www.allrovi.com/name/dedee-pfeiffer-p56465 |dead-url=yes |archive-date=July 18, 2012 |title=DeDee Pfeiffer – Movie and Film Biography and Filmography |website=AllRovi |publisher=Rovi Corporation |accessdate=June 11, 2011 }}</ref>dhe Lori Pfeiffer (e lindur në vitin 1965). Prindërit e saj ishin të dy me origjinë nga Dakota e Veriut.<ref>{{cite news |first=Tim |last=Egan |url=https://www.nytimes.com/1995/08/06/movies/michelle-pfeiffer-sensuous-to-sensible.html?pagewanted=all&src=pm |title=Michelle Pfeiffer, Sensuous to Sensible |newspaper=The New York Times |date=August 6, 1995 |accessdate=February 4, 2014}}</ref> Gjyshi i saj nga babai ishte me prejardhje gjermane dhe gjyshja e saj atërore ishte me prejardhje Angleze, Welsh, Franceze, Irlandeze dhe Holandeze, ndërsa gjyshi i saj i nënës ishte me prejardhje Svicerano-Gjermane dhe gjyshja e saj e nënës me origjinë Suedeze. Familja u transferua në Midway City, ku Pfeiffer kaloi fëmijërinë e saj.<ref name=tcat>{{cite web |title=Michelle Pfeiffer – Pfeiffer: 'I'm A Multi-Cultural Mutt' |website=Contact Music |date=February 1, 2008 |url=http://www.contactmusic.com/news.nsf/story/pfeiffer-im-a-multi-cultural-mutt_1058208 |accessdate=August 28, 2010}}</ref><ref>{{cite web |url=http://www.imdb.com/name/nm0000201/bio |title=Michelle Pfeiffer |website=IMDb |accessdate=August 20, 2016}}</ref> The family moved to [[Midway City, California|Midway City]], where Pfeiffer spent her childhood.<ref>{{cite book |url=https://books.google.com/books?id=QUWTsTnOLDIC&lpg=PA48&dq=michelle%20pfeiffer%20santa%20ana&pg=PA48#v=onepage&q&f=false |title=Orange County: Then & Now |first=Chris |last=Epting |publisher=Arcadia Publishing|year=2011 |accessdate=April 25, 2011|isbn=978-0-7385-8115-6}}</ref>
 
Ajo ndoqi shkollën e mesme në Fountain Valley, diplomuar në vitin 1976. Ajo punoi si një vajzë e kontrollit në supermarketin Vons, dhe ndoqi Kolegjin Golden West<ref>{{cite book |url=https://books.google.com/books?id=BAwx9lRs1gQC&lpg=RA1-PA19&dq=michelle%20pfeiffer%20santa%20ana&pg=RA1-PA19#v=onepage&q&f=false |title=Glamorous Movie Stars of the Eighties Paper Dolls |first=Tom |last=Tierney |publisher=Courier Dover Publications|year=2002|isbn=978-0-486-42191-9}}</ref> ku ajo ishte një anëtare e Alpha Delta Pi Sorority. Pas një trajnimi të shkurtër për të qenë një stenografe gjykatëse, ajo vendosi për një karrierë në aktrim.<ref>{{cite magazine |title=Michelle Pfeiffer biography |url=http://www.hellomagazine.com/profiles/michelle-pfeiffer/ |magazine=Hello! Magazine |publisher=HELLO Ltd |accessdate=May 5, 2011}}</ref> Ajo fitoi konkursin e bukurisë së Miss Orange County në vitin 1978 dhe mori pjesë në konkursin Miss California në të njëjtin vit, duke përfunduar në pozitën e 6-të.<ref>{{cite news |url=https://news.google.com/newspapers?id=zDZcAAAAIBAJ&sjid=1FUNAAAAIBAJ&dq=michelle-pfeiffer&pg=5187%2C2637035 |title=Burbank Gal is Chosen as State Titlist |agency=Associated Press |newspaper=Merced-Sun Star |publisher=The McClatchy Company |date=April 17, 1978 |accessdate=July 18, 2011}}</ref> Pas pjesëmarrjes së saj në këto shfaqje, ajo fitoi një agjent veprues dhe filloi të provonte audicionet për televizionin dhe filmat.<ref>{{cite magazine |url=https://books.google.com/books?id=AF4EAAAAMBAJ&lpg=PA130&dq=michelle%20pfeiffer%20Miss%20Los%20Angeles&pg=PA130#v=onepage&q&f=false |title=Beauty and the Beast |magazine=Los Angeles Magazine |date=November 2002 |first=Steve |last=Erickson |publisher=Emmis Communications|issn=1522-9149|volume=47|number=11 |accessdate=April 25, 2011}}</ref>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
==Referenca==