Dallime mes rishikimeve të "Flamuri"

444 bytes added ,  4 vjet më parë
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 82.114.78.66) dhe riktheu rishikimin 1368300 nga EmausBot
[redaktim i pashqyrtuar][Redaktim i kontrolluar]
No edit summary
Etiketat: Redaktim nga celulari Redaktim në versionin web nga celulari
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 82.114.78.66) dhe riktheu rishikimin 1368300 nga EmausBot)
{{Dy Figura|right|Flag of Albania.svg|Flag of Kosovo.svg|220|[[Flamuri i Kosovës]] dhe i [[Flamuri i Shqipërisë|Shqipërisë]], dy shembuj të flamurit}}
t e parë përdordinime ushtarake në fushëbetejë kurse tani flamujt kanë evoluar në një mjet kryesor për identifikim dhe sinjalizim, që përdoret në ambiente ku komunikimi ose trafiku është sfidues (si për shembull ambientet detare ku përdoret [[Flamuri Semafor]]). Flamujt kombëtarë janë simbole patriotike të secilit vend. Këta flamuj kanë interpretime të ndryshme, shpesh përdoren në asocime ushtarake për shkak të përdorimit ushtarak origjinal dhe të vazhdueshëm të tyre. Flamujt përdoren edhe në [[marketing]], në përdorime dekorative etj. Studimi i flamujve njihet si [[veksillologji]], nga fjala [[latinisht|latine]] ''vexillum'' që do të thotë flamur ose banderolë.
'''Flamuri''' është një copë pëlhure, i cili shpesh valëvitet nga një shkop dhe përdoret kryesisht për të identifikuar ose sinjalizuar dikë ose diçka [[simbolikisht]]. Termi ''flamur'' përdoret edhe për t'iu referuar dizajnit grafik të një flamuri.
 
tFlamujt e parë përdordinimepërdoreshin për koordinime ushtarake në fushëbetejë kurse tani flamujt kanë evoluar në një mjet kryesor për identifikim dhe sinjalizim, që përdoret në ambiente ku komunikimi ose trafiku është sfidues (si për shembull ambientet detare ku përdoret [[Flamuri Semafor]]). Flamujt kombëtarë janë simbole patriotike të secilit vend. Këta flamuj kanë interpretime të ndryshme, shpesh përdoren në asocime ushtarake për shkak të përdorimit ushtarak origjinal dhe të vazhdueshëm të tyre. Flamujt përdoren edhe në [[marketing]], në përdorime dekorative etj. Studimi i flamujve njihet si [[veksillologji]], nga fjala [[latinisht|latine]] ''vexillum'' që do të thotë flamur ose banderolë.
== Flamuri për ushtrinë ==
Në rradhët e forcave ushtarake flamuri zë vendin më të rendësishëm, ai mbrohet me çdo kusht. Humbja e flamurit nënkupton humbjen e luftës dhe kapitullimin e kështjellës, qytetit apo vendit.