Ndryshimi mes inspektimeve të "Sanxhaku i Janinës"

v
v
 
[[Skeda:SDUK_-_Turkey_II._Containing_the_Northern_Part_of_Greece.jpg|parapamje|Sanxhaku i Janinës, në fillim të shekullit të 19]]
Nga 1430 deri në 1670 sanxhaku i Janinës ishte pjesë e Ejaletit të Rumelisë. Nga 1670 deri në 1787 Sanxhaku i Janinës ishte pjesë e Ejaletit të Janinës. Në 1788 [[Ali Pashë Tepelena|Ali Pasha]] fitoi kontrollin mbi sanxhakun e Janinës, i cili iu bashkua Sanxhakut të Trikallës në [[Pashallëku i Janinës|Pashallëkun e Janinës]]. Ali Pasha u vra në 1822. Në 1834 Mahmud Hamdi Pashai u emërua të qeverisë [[Sanxhaku i Delvinës|Sanxhakun e Delvinë]]<nowiki/>s, Janinës dhe Beratit. Në 1867 Sanxhakut të Janinës iu bashkuan sanxhaqet e Beratit, [[Gjirokastra|Gjirokastrës]], [[Preveza|Prevezës]] dhe [[Kosturi (Greqi)|Kosturi]]t dhe u formua [[Vilajeti i Janinës]], ndërsa Kersye u ul në nivelin e kazasë dhe iu bashkëngjit në [[Vilajeti i Manastirit|Vilajetit të Manastirit]].
 
Gjatë mbretërimit të [[Bajaziti II|Bajazidit II]] (1481-1512) sanxhakbeu i Janinës ishte Davud Pashë-zade Mustafa Beu.<ref>{{Cite book|url=https://books.google.com/books?ei=HhJ5Ts6sMI-f-QaX3JQf|title=Prilozi za Orijentalnu Filologiju|accessdate=20 September 2011|year=1962|page=339|quote=Poznato nam je da je u doba Bajazita II njen sandžak-beg bio Davudpašazade Mustafa-beg}}</ref>