Ndryshimi mes inspektimeve të "Kimia organike"

90 bytes removed ,  3 vjet më parë
Rikthim në versionin 1843590 të datës 2018-02-25 19:16:26 nga 185.67.177.203 duke përdorur popups
(Rikthim në versionin 1843590 të datës 2018-02-25 19:16:26 nga 185.67.177.203 duke përdorur popups)
Në kiminë organike bëjnë pjesë: Komponimet organike të karbonit, Hidrokarburet, Komponimet organike me oksigjen dhe azot (alkoolet) dhe Komponimet organike me rëndësi jetsore.Kimia organike luan rol te rendesishem për ekonimine,ne shoqeri dhe ne jeten e perditshme.
 
== Komponimet organike të karbonit ==jane kot pa lidhje na qat koken me kto ......
 
Kimia organike eshte kimiiiiiii o njerez eshte kimi er ej është degë e kimise, e cila studion përbërjen, strukturën, vetitë, reaksionet dhe sintezën e konponimeve të karbonit. Në kiminë organike nuk merren të gjitha Komponimet e karbonit si oksidet e karbonit (CO,CO2), karbonate etj. që bëjnë pjesë në kiminë inoraganike.
Kimia organike si shkencë më vete është themeluar vonë, në gjysmën e parë të shek. XIX.