Ndryshimi mes inspektimeve të "Kristalet"

6 bytes removed ,  1 vit më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
Substancat e ngurta të cilat nuk kanmë renditje të rregullt të grimcave quhen substanca Amorfe (pa formë).
 
[[Kloruri i NatriumitNatriumi|NaCl]], [[Diamanti]], [[Grafiti]] janë substanca kristalore, ndërsa [[Qelqi]] dhe materialet polimere janë amorfe.
Renditje e rregullt e njësive ndërtuese të kristalit formon rrjetin kristalor, i cili përbëhet nga celulat elementare.