Ndryshimi mes inspektimeve të "Burrneshat"

227 bytes removed ,  2 vjet më parë
v
hoqa pislliqet e nje homoseksuali
v (hoqa pislliqet e nje homoseksuali)
 
Një grua mund të bëhet burrneshë në çdo moshë, ose për të kënaqur prindërit e saj ose vetë.<ref>{{cite book|editor-last=Magrini|editor-first=Tullia|title=Music and Gender: Perspectives from the Mediterranean|year=2003|publisher=University of Chicago Press|location=Chicago|isbn=0226501655|page=294}}</ref>
 
Burrnesha besohet të jetë e vetmja formë transgjinore dhe trans-mashkullore e ndërthurur në Europë. Praktika të ngjashme kanë ndodhur në disa shoqëri të popujve indigjenë të Amerikës.<ref name="Elsie 2010 435"/>
 
Thyerja e premtimit dikur dënohej me vdekje, por dyshohet se ky ndëshkim vazhdon ende edhe sot.<ref name="Washington_Post_2007"/> Shumë burrnesha sot ende nuk pranojnë ta kthejnë betimin e tyre, sepse komuniteti i tyre do t'i refuzonte ato për shkeljen e zotimeve.<ref name="Washington_Post_2007"/> Sidoqoftë, nganjëherë është e mundur që të ripërtërihen zotimet nëse burrnesha i ka kryer detyrimet e saj ndaj familjes dhe arsyet ose motivet që e çojnë në marrjen e betimit nuk ekzistojnë më.