Ndryshimi mes inspektimeve të "Michelle Pfeiffer"

v
 
===1983-1989: Përparime dhe arritje kritike===
Drejtori Brian De Palma, pasi kishte parë Grease 2, refuzoi të provonte Pfeiffer për Scarface (1983), por u kënaq në këmbënguljen e Martin Bregman, producentit të filmit. Ajo kishte bërë castin si gruaja e fiksuar pas kokainës, Elvira Hancock.<ref name="talk">{{cite web |url=http://www.tiscali.co.uk/entertainment/film/biographies/michelle_pfeiffer_biog/4 |title=Michelle Pfeiffer Biography |publisher=Tiscali UK Limited trading |website=Talk Talk |accessdate=October 23, 2008 |deadurl=yes |archiveurl=https://web.archive.org/web/20080926071520/http://www.tiscali.co.uk/entertainment/film/biographies/michelle_pfeiffer_biog/4 |archivedate=September 26, 2008 |df= }}</ref> Filmi u konsiderua tepër i dhunshëm nga shumica e kritikëve, por u bë një hit komercial dhe fitoi një kult të madh në vitet në vijim.<ref>{{cite book |url=https://books.google.com/books?id=Oek-PyR-70UC&lpg=PA162&dq=scarface%20violent&pg=PA162#v=onepage&q&f=false |title=New forms of consumption: consumers, culture, and commodification |first=Mark |last=Gottdiener |publisher=Rowman & Littlefield|isbn=978-0-8476-9570-6 |date=2000}}</ref>Pfeiffer mori komente pozitive për turnin e saj mbështetës; Richard Corliss nga Time Magazine shkroi, "shumica e filmave të mëdhenj janë në rregull: Michelle Pfeiffer është më mirë ..."<ref>{{cite magazine |url=http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,951028-2,00.html |title=Say Good Night to the Bad Guy |magazine=TIME |first=Richard |last=Corlis |date=December 5, 1983 |accessdate=October 23, 2008}}</ref> ndërsa Dominick Dunne, në një artikull për Vanity Fair me titull "Ambicia bjonde", shkruante: " është në prag të stardonit Në fjalimin e industrisë, ajo është e nxehtë "<ref>{{cite journal|journal=Vanity Fair |first=Dominick |last=Dunne |title=Blonde Ambition|year=1984|volume=47|number=3 |publisher=Condé Nast Publications|page=58}}</ref>
 
[[File:Michelle Pfeiffer 01.jpg|thumb|left|upright|Pfeiffer në vitin 1985]]
 
Në rekomandimin personal të Demme, Pfeiffer u bashkua me aktorët e rrezikshëm të Stephen Frears (1988) së bashku me Glenn Close dhe John Malkovich, duke luajtur me viktimën e virtytshme të joshjes, Madame Marie de Tourvel. Performanca e saj fitoi brohoritjen e saj të përhapur; Hal Hinson nga The Washington Post e pa rolin e Pfeiffer si «më pak të dukshme dhe më të vështira.» Asgjë nuk është më e vështirë të luajë sesa virtyt, dhe Pfeiffer është mjaft i zgjuar që të mos provojë, por ajo e mishëron atë. është një pasuri e madhe dhe mënyra si përdoret e bën atë të duket një aspekt i spiritualitetit të saj ". [26] Ajo fitoi çmimin BAFTA për Aktoren më të Mirë në një Rolin Mbështetës<ref>{{cite news |url=https://www.washingtonpost.com/wp-srv/style/longterm/movies/videos/dangerousliaisonsrhinson_a0a8d4.htm |title=Dangerous Liaisons |newspaper=The Washington Post |date= January 13, 1989 |accessdate=October 23, 2008}}</ref> dhe mori nominimin për Çmimin e Akademisë për Aktoren më të Mirë Mbështetëse.<ref>{{cite web |url=http://www.bafta.org/awards/film/nominations/?year=1989 |title=Past winners and nominees – Film nominations 1989 |website=British Academy of Film and Television Arts |accessdate=April 28, 2011 |archiveurl=https://web.archive.org/web/20110525123102/http://www.bafta.org/awards/film/nominations/?year=1989 |archivedate=May 25, 2011 |deadurl=no |df=mdy }}</ref>.<ref>{{cite web |url=http://www.oscars.org/oscars/ceremonies/1989 |title=61st Academy Awards winners |website=Academy of Motion Picture Arts and Sciences |accessdate=April 28, 2011}}</ref>
 
 
===2017: Rivendosja e karrierës===