Dallime mes rishikimeve të "Shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë"

No edit summary
=== Firmëtarët ===
[[Skeda:Deklarata.jpg|djathtas|parapamje|285x285px|Pamja origjinale e procesverbalit të shpalljes së pavarësisë, foto [[Kel Marubi]] me 1937 me rastin e 25-vjetorit të Pavarësisë me cilësinë e fotografit zyrtar i Oborrit Mbretnor. Shënimi i mëposhtëm, i paidentifikuar autori, është bërë për emrat që ishin nga ana e pasme]]
Lista e atyre që e firmosën dokumentin që protokolloi shpalljen u botua më pas te gazeta e qeverisë së dalë nga ajo asamble, ''[[Përlindja e Shqipënies|Përlindja e Shqipniës]].'' Akti i shpalljes u shkrua në një copë letre, ku në formulimin protokollar radhiten 34 firma dhe në pjesën e pasme janë gjashtë firma tjera.<ref>{{Cite book|last=Frashëri|first=Kristo|url=https://books.google.com/books?id=iHgtAQAAIAAJ&q=Nebi+Sefa|title=Shpallja e pavarësisë së Shqipërisë: 28 Nëntor 1912|publisher=Akademia e Shkencave e Shqipërisë|year=2008|isbn=978-99956-10-14-2|language=sq}}</ref>{{columns-list|# [[Ismail Qemali]]<br/>''(Ismaïl Kemal)''
{{columns-list|
# [[Ismail Qemali]]<br/>''(Ismaïl Kemal)''
# [[Nikoll Kaçorri]]<br/>''(Kaçorri)''
# [[Vehbi Dibra|Vehbi Dibra Agolli]]<br/>''(Ottoman writing)''