Gjeografia e Bosnjës dhe Hercegovinës: Dallime mes rishikimesh

[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
No edit summary
Rreshti 36:
=== hidrografia ===
Lumenjtë më të njohur që përshkojn Bosnjën dhe Hercegovinën janë lumenjtë Sava dhe Neretva.
 
'''''Lumenjtë më të gjatë'''''
* [[Drina]] - 346km
Line 52 ⟶ 53:
* [[Krivaja]] - 65km
* [[Janja (Lumi)|Janja]] - 53km
 
===pasuritë natyrore===
Si pasurit natyrore të këtij vendi llogariten: [[qymyr guri]], [[hekuri]], [[boxiti]], [[kromi]], [[kobalti]], [[magnezi]], [[nikeli]], [[gipsi]], [[kripa]] si dhe prurja e ujit nga lumenjtë.<!--coal, iron ore, bauxite, copper, lead, zinc, chromite, cobalt, manganese, nickel, clay, gypsum, salt, sand, forests, hydropower-->