Dallime mes rishikimeve të "Ekonomia e Çekisë"

v (roboti shtoj: hr:Gospodarstvo Češke)
 
==Metalurgjia==
Metalurgjia është degë kryesore e industrisë së Çekisë. Ajo mbështete në importin e lëndëve të para, gjegjësisht të mineralit të hekurit. Eksploatimi i mineralit të hekurit, edhe gjithnji është në rritje , është në gjenmdje të plotësojë vetëm një të tretën e nevojave të metalurgjisë. Me rezerva të mineralit të hekurit ëshë epasur Çekia e Mesme . Edhe pse me rezerva të vogla të minmeralit të hekurit , ne saje të importit te kësaj lënde ajo prodhom afro 5 milion ton gizë dhe afro 7 milion ton çelik, duke siguruar një vend solid në kontinentin e Evropës.
 
==Industria==