Stefan Dushani

Stefan Dushani, nuk quhej në të vërtetë kështu, madje edhe koha në të cilën ky Individë ka jetuarë është ndryshuarë nga nuk dihet se kush. Pra unë mendojë se emri i plotë i S. Dushani-t është STEFAN VUKO BRANKOVIÇ; domethënë që ishte

Stefan Urosh IV Dushan Nemanjiqi (serbisht: Стефан Урош IV Душан Немањић; 1308 – 20 dhjetor 1355), ishte Mbret i Serbisë nga 8 shtatori 1331 kurse nga prilli 1346 deri në vdekjen e tij u vetëshpall Perandor dhe Autokrat i Serbëve, Bullgarëve, Grekëve dhe Shqiptarëve.

Dushani pushtoi një pjesë të madhe të Evropës juglindore, duke u bërë një nga mbretërit më të fuqishëm të epokës. Ai miratoi kushtetutën e Perandorisë serbe, e njohur si Kodi i Dushanit, ndoshta vepra letrare më e rëndësishme e mesjetës së Serbisë.

Harta e Perandorisë Serbe të Dushanit

Bibliografia

Redakto
  • Fine, Jr., The Late Medieval Balkans, Ann Arbor, 1987.

Referime

Redakto