Stema e Greqisë është me një kryq të bardhë i cili është në mburojën e kaltërt dhe rreth mburojës duken disa dafina. Kjo stemë është adoptuar nga 7 qershorit të vitit 1975. Stema është përdorur nga vitet e 80-ta, por ka ndryshuar vit pas viti. Forma e parë e stemës u përdorë në vitin 1827 dhe pastaj u bë simbol i pavarësisë së Greqisë në vitin 1830 nga Perandoria Osmane.

Stema e Greqisë
Stema e përdorur nga ushtria greke

Shiko edhe

Redakto