Stjepan Mesiç është i lindur më 24 dhjetor 1934, është ish.politikan kroat.

StipeMesic1.jpg

Stjepan Mesiç nga viti 2007 President i Republikës së Kroacisë - kroat nga Kroacia.

Stjepan Mesiç (shpesh i quajtur Stipe Mesiç) u zgjodh president i Republikës së Kroacisë7 shkurt 2000, duke pasuar Franjo Tuxhman, vdekja e të cilit shkaktoi zgjedhjet. Mesiç, një politikan i qendrës, pro-evropian dhe pro-NATO-s, premtoi të ishte e kundërta e paraardhësit të tij autokratik dhe nacionalist.

TitujtRedakto

Stjepan Mesic Në Fund te Kariers së tij politke ai morri titullin Qytetar Nderi i Prishtinës per shkak spse kishte per krahur Kosovën dhe populli Shiqiptar Gjat kohës se Ish.Jugoslavisë.

Lidhje të jashtmeRedakto