Televisa është një kompani meksikane që prodhon filma, telenovela edhe show të ndryshme në gjuhën spanjolle. Mund të konsiderohet më e mira. Në SHBA njihet me Univision sepse ka një kontratë me të.

TELEVISA CHAPULTEPEC.jpg
TelevisaBldgDF.JPG
Televisa Santa Fé - panoramio.jpg
Plaza Televisa 002.jpg

U krijua në 1955, duke mbledhur disa kanale të vogla. Kompania e saj konkurente është Telemundo edhe kjo njihet më shumë për prodhim telenovelash.

Eshtë prezente në Meksiko, Amerika Latine, SHBA, Europë, Azi dhe disa pjesë në Afrikë, por edhe në Australi.

Rjetët kryesoreRedakto

  • Canal de las Estrellas - trasmeton telenovela
  • Canal 5 - TV Shows të huaja, filma
  • Galavisión - telenovela të huaja
  • 4tv - programe nga Meksika
  • www.esmas.com - faqe web-i me informacione mbi telenovela dhe show të ndryshme

Telenovelat që ka krijuar ndër viteRedakto


ReferimeRedakto