The Beatles ka qenë një grup muzike angleze nga Liverpuli. Grupi është një nga grupet më të suksesshëm dhe që ka ndikuar më tepër në shekullin XX me rreth 1,3 miliardë CD të shitur. Koha e veprimtarisë së tyre kanë qenë vitet 1960; 1970 kur grupi u nda. The Beatles u ndikuan nga pararendësit The Quarry Men (1957), Johnny And The Moondogs (1959) dhe The Silver Beatles (1960). Nën emrin „Beat Brothers“ – propozuar nga producenti Bert Kaempfert – filluan si një grup shoqërues për Tony Sheridan-in në vitin 1961 në Hamburg. Karrierën e filluan 1962 me publikimin e parë të këngës së tyre Love Me Do dhe veprimtaria e përbashkët e tyre zgjati deri më 10 prill 1970, kur Paul McCartney deklaroi para gazetarëve ndarjen.

OrigjinaLiverpool, Angli
ZhanretRok, Pop
LabeliParlophone, Capitol, Apple, Vee-Jay, Polydor, Swan, Tollie
Anëtarët e kaluarPete Best (1960-1962)
Stuart Sutcliffe (1960-1961) (i vdekur)
WebsiteBeatles.com

Katër anëtarët e grupit – shpesh emëruar si „Fab Four“ – ishin:

Për një kohë të shkurtër pjesëtarë të grupit kanë qenë edhe:

Diskografia Redakto

Single Redakto

1966 Redakto

 • "Taxman"
 • "Eleanor Rigby"
 • "I'm Only Sleeping"
 • "Got To Get You Into My Life"

1967 Redakto

 • "Strawberry Fields Forever"
 • "Penny Lane"
 • "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"
 • "Lucy in the Sky with Diamonds"
 • "When I'm Sixty-Four"
 • "A Day in the Life"
 • "Magical Mystery Tour"
 • "I Am the Walrus"

1968 Redakto

 • "Blackbird"
 • "Mother Nature's Son"
 • "Helter Skelter"
 • "Revolution 1"

1969 Redakto

 • "Come Together"
 • "Something"
 • "Here Comes the Sun"
 • "She Came in Through the Bathroom Window"

Albumet Redakto